Courteney Cox Filmografi

Friends,Monica Geller, Sketch Artist II: Hands that

Courteney Cox Arquette (d. 15 Haziran 1964, Birmingham), 10 yıl boyunca yayınlanan “Friends” adlı dizide ve ünlü Scream (Çığlık) korku filmi dörtlemesinde oynayan ABD’li kadın sinema ve dizi oyuncusudur.

Doğum Adı Courteney Bass Cox
Doğum Yılı 15 Haziran 1964
Doğum Yeri Birmingham, Alabama, ABD
Diğer ad(lar)ı Courteney Cox Arquette
Meslek Aktris, yapımcı, yönetmen
Etkin yıllar 1984-günümüz
Evlilik(ler) David Arquette (1999-2013)
Çocuk(lar) 1
imdb nm0001073

Okumaya devam et “Courteney Cox Filmografi”

Münir Özkul Filmografi

Münir Özkul (15 Ağustos 1925, İstanbul – 5 Ocak 2018, İstanbul), Türk meddâh, tiyatro ve sinema oyuncusu.

Doğum Adı Mustafa Münir Özkul
Doğum Tarihi 15 Ağustos 1925
Doğum Yeri Bakırköy, İstanbul, Türkiye
Ölüm 5 Ocak 2018 (92 yaşında)
Diğer ad(lar)ı Kel Mahmut Hoca, Yaşar Usta
Meslek Sinema ve tiyatro oyuncusu
Etkin yıllar 1940-2003
Evlilik(ler) Suna Selen, Umman Özkul (e. 1986)
Çocuk(lar) Güner Özkul (d. 1966)
imdb nm0654805

Okumaya devam et “Münir Özkul Filmografi”

Rimi Sen Filmografi

Rimi Sen (21 Eylül 1981 doğumlu) Bollywood, Telugu ve Bengalce filmlerinde yer alan bir Hintli aktris ve film yapımcısı. Bengalli film Damu’da çocuk oyuncu olarak ilk tanıtımı yapıldı. Sen, Telugu filmi Nee Thodu Kavali’de ilk olarak başrol oynadı.

2003 yılında Hintçe oyunculuk rolünü Hungama’nın Filmfare Awards for Best Female Debut (En İyi Kadın İlk Film Ödülü’ne) aday gösterdiği hint komedi Hungama’da yaptı.

Daha sonra Baghban (2003), Dhoom (2004), Garam Masala (2005), Kyon Ki (2005), Phir Hera Pheri (2006) ve Golmaal: Fun Unlimited (2006) gibi birçok başarılı filmde yer aldı.

2015 yılında geniş kitleler tarafından tanınmasını sağlayan, Bigg Boss adlı realite şova katıldı.

Doğum Adı Subhamitra Sen
Doğum Tarihi 21 Eylül 1981
Doğum Yeri Kalküta, Batı Bengal, Hindistan
Ülkesi Hindistan
Meslek Aktris
imdb nm1267008

Okumaya devam et “Rimi Sen Filmografi”

Yvonne Strahovski Filmografi

Killer Elite,Anne,The Outback,Miranda,My Mother's Curse,Chuck,Ajan Sarah Walker,Dexter,Hannah McKay,1982,Yvonne Strahovski,Avustralya,Sarah,Sarah Walker,24:Live Another Day,Kate Morgan,Hollywood,Manhattan Nocturne,Caroline Crowley,Manhattan Night,

Yvonne Strahovski (d. 30 Temmuz 1982), Avustralyalı oyuncu. Sydney’in banliyösü Maroubra’da 30 Temmuz 1982’de dünyaya gelen Yvonne Strzechowski, gerçek adının farklı bir fonetik söylenişi olan “Yvonne Strahovski”yi sahne adı olarak benimsedi. Western Sydney Üniversitesi’nin “Theatre Nepean” bölümünden tiyatro derecesiyle mezun oldu. Avustralya’da çeşitli filmlerde ve dizilerde rol almıştır. Televizyon dizilerinde oyunculuk yapan Yvonne Chuck dizisindeki Sarah rolüyde büyük bir üne kavuşmuştur.

Doğum adı Yvonne Strzechowski
Diğer ad(ları) Yvonne Strahovski
Doğum 30 Temmuz Temmuz 1982
Doğum Yeri Sydney, Avustralya
Meslek(ler) Aktris, Oyuncu
Etkin yıllar 2004-günümüz
Resmî sitesi yvonnestrahovski.net

Okumaya devam et “Yvonne Strahovski Filmografi”

Kangana Ranaut Filmografi

Kangana Ranaut (23 Mart 1987 doğumlu) Hintli film oyuncusudur. Bollywood’da bir kariyer kurdu ve Hindistan’da en çok para kazanan aktrislerden biridir. Tiyatro yönetmeni Arvind Gaur altında eğitim gördükten sonra Ranaut, 2006 yılında gerilim filmi Gangster’da sinemaya ilk adımını attı ve kendisine “En İyi Kadın Başlangıcı” dalında Filmfare Ödülünü kazandı. Ranaut üç Ulusal Film Ödülleri: Modaya En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (2008) ve Queen (2014) ve Tanu Weds Manu Returns (2015) için En İyi Kadın Oyuncu dalında ödüle layık görüldü. Ayrıca, Gangster için En İyi Kadın Başlangıcı (2006), Fashion En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (2008), En İyi Kadın Oyuncu (2014) ve En İyi Kadın Oyuncu – Tanu Weds Manu Returns (2015) için Eleştirmenler kategorisinde dört Filmfare Ödülü kazandı.

Doğum 23 Mart 1987
Doğum Yeri Bhambla, Mandi district, Himachal Pradesh, Hindistan
Doğum Adı Kangana Amardeep Ranaut
Meslek Oyuncu,Yönetmen,Yazar,
Aktif Yılları 2006–günümüz
IMDB nm2144007

Okumaya devam et “Kangana Ranaut Filmografi”

Jennifer Lien Filmografi

Jennifer Lien,Jennifer Anne Lien,1974,ABD,American History X,Davina Vinyard,Star Trek:30

Jennifer Anne Lien, 24 Ağustos 1974’te Chicago, Illinois, ABD‘de dünyaya geldi. Ablası ve ağabeyi var. İngilizce ve drama öğretmenleri tarafından teşvik edilerek tiyatroya başladı. Shakespeare’in “The Tempest” ve “Othello” da daha çağdaş dramatik ve müzikal tiyatroya geçmeden önce rol aldı. Jennifer, en iyi bilinen rolü Star Trek:Voyager televizyon dizisindeki ‘Kes’ dir.

Doğum Adı Jennifer Anne Lien
Yıl 24 Ağustos 1974
ülke ABD
Eğitim Professional Children’s School
Meslek Aktris, Oyuncu,
Aktif Yılları 1990-2002
imdb Hollywood

Okumaya devam et “Jennifer Lien Filmografi”

Vanessa Hudgens Filmografi

Vanessa Hudgens,1988,ABD,High School Musical,Gabriella Montez,Thirteen,Noel,Vanessa Anne

Vanessa Hudgens (d. 14 Aralık 1988; Salinas, Kaliforniya), ABD’li aktris ve şarkıcı. ‘High School Musical’ filmlerindeki ‘Gabriella Montez’ ve ‘Thirteen’ filmindeki ‘Noel’ rolleriyle tanınmaktadır.

Doğum adı Vanessa Anne Hudgens
Doğum 14 Aralık 1988
Ülke Salinas, Kaliforniya, ABD
Tarzlar Pop
Meslekler Aktris, şarkıcı, model
Etkin yılları 2004-günümüz
Müzik şirketi Walt Disney Records , Hollywood Records (2006-2009)
İlişkili hareketler Drew Seeley, Zac Efron, Lil Mama
imdb,Vanessa Hudgens,

Okumaya devam et “Vanessa Hudgens Filmografi”